Podcast

Wat draaien we voor jou op 14 juni in de Off The Grytte Top 40? Stem nu op de lijst!

3 mei 2022

Het is inmiddels een mooie traditie. In het voorjaar installeren Off The Grytte DJ’s Derk van der Pol en Pieterjan van Wijngaarden zich op één van de Grytte locaties om de door de bewoners en bezoekers van Grytte veertig meest gewaardeerde platen van dat moment te draaien. Hier en daar een interview of een gesprek tussendoor, maar het gaat vooral om de muziek. Waarom eigenlijk?

Grytte beleving
Van Wijngaarden: “Het idee voor de Top 40 is in corona tijd ontstaan. We merkten dat muziek een herkenbaar element is van de ‘Grytte beleving’. Als je bij Bloemenheuvel of Maliebaan45 binnenkomt en je hoort de muziek, dat geeft je bijna al meteen een gevoel van thuiskomen. Tijdens de corona tijd misten we dat gevoel en maakten we een aantal speciale Off The Grytte uitzendingen met favoriete muziek van bewoners en bezoekers. De stap naar een jaarlijkse hitlijst was toen snel gemaakt.”

Persoonlijk contact
Van der Pol: “We merken dit ook in ons werk als organisatieadviseurs. We hebben de laatste jaren met K&S Broadcasting volop met podcast en radio geëxperimenteerd in ons werk. Ook daarin merkten we hoe verbindend muziek kan zijn. Het brengt sfeer en maakt het mogelijk om een gevoel over te brengen. Dat wat in de afgelopen tijd juist zo lastig was, persoonlijke contact, wisten we weer (een beetje) terug te brengen. En dat door middel van het medium radio, met de ongekende kracht van muziek. Hoe leuk dus, om dit ook jaarlijks voor Grytte te doen.”

Stem nu!
Luister jij mee naar de Off the Grytte top 40 op 14 juni 2022 tussen 9 en 13 uur? Stem dan af op Off The Grytte via onze website. Of kijk en luister live mee naar de uitzending vanaf Grytte Maliebaan45.

Breng vanaf nu ook je stem uit voor deze bijzondere lijst: https://forms.gle/C2NWfQTWiciYrEsW9

Luister de eerdere edities van de Off The Grytte Top 40, van 2020 en van 2021