Off the Grytte

Podcast Off the Grytte #1

Podcast Off the Grytte #1 met Susan Kersten en Marianne van Notten

In de podcast Off The Grytte wordt het verhaal van onze community vertelt. Pieterjan van Wijngaarden en Derk van der Pol halen de verhalen van de bijzondere panden waar wij in zitten en haar bewoners boven water. Deze week zijn Susan Kersten en Marianne van Notten te gast.

Luister hier de podcast.

Susan Kersten werkte achtereenvolgens als gastvrouw en locatiemanager van GrytteMaliebaan45. In deze podcast vertelt ze tegen Derk van der Pol over hoe ze tijdens haar werk bij Grytte van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Susan: “Ik tekende en was mijn hele leven eigenlijk al creatief. Ook als kind. Mijn aantekeningen van de lessen waren altijd heel creatief. Dat heeft altijd in me gezeten. Ik had nooit gedacht dat ik daar mijn geld mee zou kunnen verdienen. Ik heb heel lang in het bedrijfsleven en de kinderopvang gewerkt. Een jaar of zeven geleden kwam ik terecht bij Maliebaan45. Ik liet daar veel van mijn art journals en privé boekjes zien. Ik kreeg daar heel positieve reacties op. Mensen waren daar heel enthousiast over. Ik dacht: wat leuk en liet dat steeds meer zien. Op een gegeven moment kwamen er meer vragen. Bijvoorbeeld: ik zit volgende week met een klant. Zou jij niet iets kunnen maken voor me? Dat ben ik toen gaan doen. Dat is steeds groter gaan worden. Toen dacht ik: dit is dus gewoon business. Ik kan hier mijn werk van gaan maken.”

Marianne van Notten is oud bewoner van het hoofdgebouw van landgoed Bloemenheuvel. Pieterjan van Wijngaarden bevraagt haar over haar tijd op Bloemenheuvel. Van Notten: “Er gebeurden hier veel sociale dingen: Concerten, famliereünies. Als kinderen moesten we altijd helpen met appels plukken, hierachter, waar nu de golfbaan is. Met emmers vol kwamen we dan thuis. Het was altijd een huis vol met gezelligheid en muziek. Veel mensen over de vloer.” Een van de neefs van Marianne van Notten schreef over zijn tijd op Bloemenheuvel dat hij op het balkon stond te wuiven naar de enkele auto of drie postkoetsen die voorbij kwamen. Hoe anders is het nu. Bloemenheuvel ligt aan een kruispunt van wegen en een intercity spoorlijn. Van Notten: “Mijn grootouders woonden in hartje Amsterdam en hadden dit als zomerhuis. Op een gegeven moment zijn ze hier permanent naartoe verhuist. Dat was vanuit druk Amsterdam naar – voor hen – saai Driebergen. Het was toen voor hen vertier als er iemand langskwam met een koets of een auto die ze kenden. Dan gingen ze wuiven op het balkon. Je kunt je er nu niets meer bij voorstellen. Maar toentertijd was het heel grappig.