Podcast Off the Grytte #2

Podcast Off the Grytte #2 met Joop Kools en Lenneke Schellingerhout

In de tweede aflevering van Off the Grytte is Joop Kools te gast. Joop is initiatiefnemer en begeleider van het Socratisch Café te Utrecht. Op 24 januari 2020 vierde Joop het tienjarig bestaan van het Socratisch Café op GrytteMaliebaan45. Al tien jaar lang organiseert Kools met het Socratisch Café avonden waarop mensen ‘leren denken’.

“Ik zocht nadat ik een opleiding heb gevolgd bij het Nieuwe Trivium van Jos Kessels een plek om dat in praktijk te brengen. In het dagelijks leven voer je namelijk niet zoveel Socratische gesprekken. In Amsterdam was er al een Socratisch Café. Ik dacht: dat moet in Utrecht ook kunnen. Er is vast publiek voor. Ik ben eerst begonnen bij het Griftpark. Maar toen kwam ik via Jos Kessels, die Joseph Kessels ook goed kende, in contact met Maliebaan45. Het pand aan de Maliebaan kreeg destijds een nieuwe functie. Paul vond dat het Socratisch Café een mooie vlag op die schuit zou kunnen zijn. Ik was heel blij om die vlag te kunnen zijn. Zo kwamen we tot een deal. Dit was meer dan ik had kunnen hopen. Dit was zo’n mooi pand met enthousiasmerende mensen.”

Vervolgens spraken Derk en Pieterjan met Lenneke Schellingerhout, Communitymanager van GrytteMaliebaan45. Lenneke heeft een passie voor koffie én thee. Ze heeft Keen Coffee geïntroduceerd bij Grytte en is zelfs op koffiereis naar Peru geweest.
“We hebben hier een bijzonder koffiemerk op GrytteMaliebaan45, namelijk Keen. Dat is een Utrechtse koffiebrander. Mijn vriend werkt daar als hoofdbrander. Natuurlijk moest ik Keen dan hier op de molen zetten. Samen met mijn vriend ben ik naar Peru geweest. Dat was fantastisch. We gingen daar met een aantal andere mensen van Keen naartoe. We gingen op zoek naar een boer of plantage om een direct trade samenwerking mee aan te gaan. We hebben meerdere plantages bezocht en mochten meekijken met het hele proces. We zagen hoeveel aandacht ze in de koffie stoppen. Dat was heel mooi om te zien.”

Soundcloud

Spotify