Podcast Off The Grytte #4:

Podcast Off The Grytte #4: In gesprek met Motion Consult

In de vierde aflevering spreken Derk en Pieterjan met Tanja Mars en Ronald Jansen van Motion Consult. Motion Consult, een van de vaste bewoners van GrytteBloemenheuvel, zij huren vaste kantoor ruimte in Driebergen. Tanja en Ronald werken als teamcoach. Zij vertellen over hoe zij werken met teams en wat daarvan het effect kan zijn. Ronald: “Ik ben teamcoach bij Motion Consult. Dat doe ik inmiddels dertien jaar. Wij houden ons voornamelijk bezig met dynamieken in groepen. Dynamieken die helpen zijn. Of dynamieken die enorm in de weg kunnen zitten. De ene keer noemen we dat flow. En de andere keer noemen we dat gedoe. Daar helpen we dan bij.”
“Soms komt het niet helemaal los in een team”, aldus Tanja. “Je hebt het gevoel dat mensen meer willen zeggen, maar nog niet het achterste van hun tong laten zien. Mensen gaan een beetje schuifelen, handen over elkaar. Ze gaan een keer weg, naar de wc. Ze pakken koffie, gaan zitten bladeren, soms in hun telefoon. Dat zijn allemaal signalen voor ons om te zeggen: eigenlijk willen ze niet. Wij zeggen dan: ze zijn aan het vluchten. Soms letterlijk. In hun telefoon, of notitieblok, of laptop, of naar de wc. Of soms wat subtieler: door weg te kijken en een beetje omhoog te staren. En eigenlijk niet aanwezig te zijn. Onze eerste stap is om mensen zoveel mogelijk als ze kunnen aanwezig te laten zijn om een volgende stap te maken. Het is aan ons om niet te snel te gaan en steeds uit te zoomen: wat is hier nu eigenlijk aan de hand? Wat zien we? Wat voelen we? En dan dalen we weer terug. En doen we een kleine interventie om ze mee te krijgen in dat onderzoeksproces.”

Daarnaast besteden Derk en Pieterjan aandacht aan de social media kanalen van de bewoners van Grytte. In de rubriek #TrendingTopic ontdekken zij onder andere dat Sharon een nieuwe hobby heeft, dat Marcel Colignon klimaatverantwoord googled. En dat Sanne Netten net op vakantie is geweest.

Luister hem op Spotify, en Apple podcast.