Podcast Pepijn Pillen

Off The Grytte, Season 1 ending

De laatste Off the Grytte podcast van dit seizoen met Pepijn Pillen over ondernemen, remote working en Grytte

In de dertiende aflevering en laatste aflevering van het eerste seizoen van Off the Grytte spreken Derk en Pieterjan met Grytte-ondernemer Pepijn Pillen. Onder het genot van een borrelplank spreken zij met Pepijn over ondernemen, de toekomst van remote working en Grytte.

i8
Pepijn Pillen is ondernemer van Grytte en onderneemt op meerdere fronten met Kessels & Smit, The Learning Company. Derk en Pieterjan spreken Pepijn nadat hij een dag gastheer is geweest op Grytte Maliebaan45, waar hij Lenneke verving in verband met vakantie. De eerste stelling om Pepijn beter te leren kennen is al meteen raak: “X5 of i8” legt Pieterjan hem voor. De reactie van Pepijn: “Wat is een i8?”

Selfie
Pepijn vertelt over de beginperiode van Maliebaan45, nadat Paul Keursten de onderneming was gestart. “Ik weet nog dat wij na die tijd samen met Tjip de Jong buiten een foto met een iPad hebben gemaakt. Een selfie met z’n drieën. We stuurden dat naar Paul: Wat gaaf dat je dit doet. Hij garandeerde daarmee ook een toekomst voor Kessels & Smit.” Hij vervolgt: “Het voelde wel als ‘dit is mijn plek’. Als dit soort dingen hier gebeuren. Met alle betrokkenheid van anderen daaromheen. Ik wist wel dat er bij Kessels & Smit op het gebied van advies, leren en veranderen veel vernieuwende ideeën waren. Maar ik wist niet dat de manier waarop wij samenwerkten in het pand, dat dat ook een manier was waar meer in zat en dat je daar meer mensen bij kunt betrekken.

Droom
Hoe kijkt Pepijn naar uitbreiding van de Grytte onderneming? Ik zou het heel leuk vinden om in partnerships samenwerking te zoeken op lokale plekken. Kunnen we samen met iemand anders een locatie openen met iemand die een droom heeft om in zijn eigen community zo’n plek te stichten en mensen bij elkaar te brengen? Dan bundelen we echt krachten.

 

Beluister de aflevering op:

Soundcloud
Spotify
Apple Podcasts