Podcast Marcel Collignon

Off the Grytte #11: met Marcel Collignon

In de elfde editie van Off the Grytte spreken Derk en Pieterjan met Marcel Collignon, bewoner van het eerste uur van GrytteMaliebaan45, sinds de zomer van 2008 is hij regelmatig te vinden op een flexplek.

Marcel is zelfstandig ondernemer. Met zijn onderneming Sustainable Change is hij facilitator van veranderingsprocessen, moderator, dagvoorzitter, interim manager en coach voor professionals. Hij werkt in verschillende sectoren maar heeft een voorkeur (waar hij veel ervaring in heeft) het veld van duurzaamheid.

Marcel zegt daarover: “Er werd ontzettend veel geouwehoerd over sustainability. Met name in de regulaire consultancy. Het verschil tussen het gepraat en de theorie was erg groot. Ik vond het interessant om te kijken naar: wat gaan we doen. Dan moet je dus over rituelen heenkomen, als erover praten, beloven en noem maar op. En concreet stappen zetten. Dat is eigenlijk een andere betekenis van sustainable change: Ik wil graag dat als ik projecten doe, dat dat dan ook echt gebeurd. En als ik wegga, dat het blijft. Dat het niet zo is dat je een facilitator huurt die wat dingen doet en daarna gaan we over naar het oude gedrag. Het gaat om transformatie van cultuur en gedrag. Niet dat ik dat toen al snapte, maar na verloop van tijd heb ik ingezien dat dat is waar ik probeer aan bij te dragen.”

Derk en Pieterjan voelen Marcel aan de tand aan de hand van stellingen. Ze spreken hem verder over zijn werk in deze corona tijd. Marcel heeft interessante invalshoeken gevonden om zijn werk doorgang te laten vinden. Uiteraard gaat het gesprek over klimaat en duurzaamheid.

Luister hem nu!

Soundcloud
Spotify 
Apple Podcast