Off The Grytte #7

Off The Grytte: #07

Off The Grytte: #07 Saskia de Boer over rust en verstilling & #TrendingTopics over een feestje en een NASA-pak!

In de zevende aflevering spreken Derk en Pieterjan, in de week voor pasen, met Saskia de Boer, life-coach bij haar eigen bedrijf, Helder Helen. Saskia heeft al een tijdje vast kantoor in de huiskamer van GrytteMaliebaan45 ingericht als coachpraktijk. Ze vertelt over de bijzondere aanleiding om haar eigen bedrijf te starten. En ze geeft tips om in deze tijd om te gaan met rust en verstilling.

Saskia vertelt hoe zij deze tijd ervaart: “Ik merk dat mensen op een bepaalde manier spiritueel ontwaken. Ze worden wakker en denken: wat zijn we eigenlijk aan het doen met z’n allen. Wat maakt dat het zoveel over macht en over geld gaat? Waarom doen we dit?”

Saskia is geïnspireerd door Eckhart Tölle. ‘Verstilling’ is een belangrijke inspiratiebron voor haar. Een uitgangspunt daarbij is “dat wij eigenlijk ons eigen lijden creëren, door in het huidige moment te willen dat iets anders is dan het is. We gaan ons dan tegen het huidige moment verzetten. Of om het anders te maken. Of om bepaalde gevoelens weg te duwen. Dan komt er verzet. En dat creëert ongemak. Of een ongemakkelijk gevoel. Terwijl als ik het accepteer zoals het is, ontstaat er heel veel ruimte. Dan hoef ik me niet te identificeren met gevoelens uit het verleden of wat ik wil in de toekomst.”

“Dat is wel een oefening”, zegt Saskia. “Buiten wandelen, verbinden met de omgeving, met wat de natuur doet in het voorjaar. En daarbij aanwezig zijn. Dat helpt mij om in het moment te zijn.”

Daarnaast besteden Derk en Pieterjan aandacht aan de social media kanalen van de bewoners van Grytte. In de rubriek #TrendingTopic ontdekken zij onder andere dat de eerste verjaardag van Grytte Bloemenheuvel inmiddels achter de rug is. Dat Zoom niet alleen voor werkvergaderingen wordt gebruikt en dat Niels Kooi in een heel bijzondere outfit deelnam aan een van zijn online vergaderingen.

Beluister hem nu op:
Soundcloud
Spotify
Apple Podcast