Esther Mahlangu

Inspirerende kunst voor ondernemers, door talentvolle kunstenaars met internationale allure

Wie in de afgelopen weken onze locatie in Driebergen heeft bezocht, heeft het al gezien. Er hangen nieuwe schilderijen aan de wand. Kunst is voor ons belangrijk en wel om een aantal redenen. Als eerste omdat wij daarmee sfeer en inspiratie in de ruimte brengen. Als tweede omdat we op deze manier podium kunnen bieden aan (opkomende) kunstenaars.  Wij bieden periodiek ruimte aan talentvolle artiesten, zodat zij hun werk kunnen laten zien aan een breder publiek. Dat is nu ook het geval in Grytte Bloemenheuvel in Driebergen. Deze collectie heeft echter een speciaal verhaal.

 

Zuid-Afrika
De schilderijen die daar nu hangen zijn meegenomen door Paul Keursten. Hij woont in Zuid-Afrika en heeft Nederland bezocht tijdens de kerstperiode. In Zuid-Afrika werkt Paul samen met Mandy. Zij heeft jarenlang voor galerieën gewerkt en een passie voor het ontdekken van kunstenaars. Deze kunstenaars hebben vaak nog weinig middelen maar hebben veel potentie om hun eigen profiel te maken. Mandy helpt ze verder met het ontwikkelen van hun stijl, portfolio en het verkopen van de kunst in Zuid Afrika. Van de opbrengsten koopt ze dan weer materialen om nieuw werk te maken. 

Doorbreken
Omdat deze kunstenaars op het punt staan om door te breken op de internationale markt, heeft Paul deze werken meegenomen naar Nederland. Ze hangen nu op een plek waar veel mensen komen. Mogelijk kunnen de schilderijen dus worden verkocht. Het voordeel is dat de kunstenaar geen geld betaald om het werk op te hangen, zoals in veel galeries. De werken die er nu hangen zijn voor nu nog een lage prijs te koop en de verwachting is dan ook dat de werken in een aantal jaar meer waard worden. 

Talentvolle kunstenaars
Wij als Grytte vinden het stimuleren van ondernemerschap belangrijk en willen het graag laagdrempelig houden voor iedereen. Daar stellen wij onze deuren voor open. 

Naast de werken van talentvolle kunstenaars, hangt er ook werk van Esther Mahlangu. Zij is momenteel 85 jaar en ooit begonnen als ondernemende kunstenaar. Zij is het levende voorbeeld van hoe je als kunstenaar kan leven van je werk en steeds beter kan worden.  Mahlangu heeft al meerdere prijzen over de wereld gewonnen, met grote automerken samengewerkt en daarbij support ze nog steeds haar community om zo talentvolle kunstenaars zichzelf te laten ontwikkelen. 

Kom langs
Ben je benieuwd naar de werken, kom dan vooral een keer langs om de schilderijen te bekijken: Grytte Bloemenheuvel, Hoofdstraat 25 te Driebergen.