Off The Grytte top 40

Hoe heeft corona onze werkplek veranderd?

7 maart 2023

In deze periode van het jaar denken we terug aan drie jaar geleden, toen we werden geconfronteerd met corona. Door deze pandemie werden we verplicht om thuis te werken. Na een periode van vooral werken vanuit huis, zochten velen hun toevlucht tot andere werkplekken, zoals de Grytte locaties Maliebaan45 of Bloemenheuvel. In de HRD Café Podcast spreken Josianne Savonije, Niels Seresia en Pieterjan van Wijngaarden over hoe corona onze ideeën over de werkplek, over leidinggeven en leren heeft veranderd.

In een fragment uit een interview dat Derk van der Pol en Pieterjan twee jaar geleden hadden met Jitske Kramer, auteur van het boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ en Paul Keursten, founder van Grytte, geeft Paul aan: “Ik denk dat we geleerd hebben dat je eigenlijk helemaal niet naar het werk hoeft om te werken. Werk is waar je bent. Je vraagt je dan af: Als je ergens anders naar toe gaat dan thuis, waarom ga ik daar dan naartoe en wat verwacht ik daarvan? Ik denk dat ontmoeten een heel belangrijke functie is om voor werk het huis uit te gaan.”

Pieterjan ziet dat het permanent op kantoor zijn eigenlijk helemaal is verdwenen. Veel medewerkers hebben een bepaalde kantoordagen en combineren dat met werken vanuit huis of op een plek ‘tussenin’ Zo’n plek ‘tussenin’, zou dat ook Virtual Reality kunnen zijn? Niels Seresia maakt een klein uitstapje naar dit nog te ontginnen terrein. Ook wordt er in de podcast nog gesproken over veranderingen in leidinggeven en leren naar aanleiding van corona.

Beluister deze editie van HRD Café (ca. 15 minuten) via Spotify, Apple Podcasts, of check www.hrdcafe.nl