GrytteBloemenheuvel uitgegroeid tot favoriete werkplek en ontmoetingsplaats
In het afgelopen jaar is de oude burgemeesterswoning op landgoed Bloemenheuvel uitgegroeid tot een gerenommeerde (flex)werkplek op de Utrechtse Heuvelrug. De zichtlocatie langs de A12 én in een groene omgeving is een vaste uitvalsbasis worden voor een groeiende community van ondernemende vakmensen.
Precies een jaar geleden openden ondernemers Samantha van Londen, Paul Keursten, Pepijn Pillen en Pieterjan van Wijngaarden de deuren van GrytteBloemenheuvel, een nieuwe co-working locatie in Driebergen. Het karakteristieke en herkenbare pand aan de Hoofdstraat, dat jaren diende als woning en later als kantoor voor McGregor Nederland, had weer een duurzame bestemming gevonden.
Voor de ondernemers van Grytte (spreek uit: KRIT, verwijzend naar de GRIT-factor, waarover veel ondernemers beschikken) was het een spannend jaar. Samantha van Londen: “Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan met onze co-working space in Utrecht, wilden we uitbreiden. Dat kon op Bloemenheuvel. Toen we de deuren openden op 1 april werden er nog volop werkzaamheden verricht aan het pand. Toch kwamen de eerste bewoners al bij ons werken. Het pand kwam tot leven.”
In het afgelopen jaar is de community van mensen die werken op Bloemenheuvel uitgegroeid tot een levend geheel. Twaalf bedrijven gebruiken de locatie als vast kantoor. Zo’n 25 andere bedrijven zijn met enige regelmaat in het pand te vinden, waarbij ze het als werkplek of vergaderlocatie gebruiken. Daarnaast hebben verschillende netwerken, waaronder BNI Driebergen, hun thuisbasis er gevonden.
Van Londen: “Het verloopt volgens de verwachtingen, maar we zijn altijd op zoek naar verbeteringen, groei en mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen. Los daarvan worden wij er heel blij van, als we zien hoe de ondernemers het pand gebruiken en elkaar weten te vinden. Onze nieuwe podcast, Off the Grytte, waarin onze bewoners aan het woord komen, helpt daar ook bij. Deze podcast is voor iedereen te beluisteren, zowel op Apple Podcasts als op Spotify.”
Grytte draait om de community-gedachte; mensen bij elkaar brengen en elkaar laten ontmoeten is een kernelement van de bedrijfsfilosofie. Van Londen: “Wij willen van Grytte een plek maken waar je vrij kunt ondernemen en kan groeien. Er is zoveel onbenut potentieel bij ondernemers. Soms zie je dat niet bij jezelf. Daarvoor zijn ontmoetingen met anderen essentieel. Dan ontstaat ook innovatie, samenwerkingen en groei. Dat is de reden dat wij hieraan hard werken. Omdat wij geloven dat je met elkaar veel meer kan bereiken dan alleen.”
Dit bericht is ook eerder verschenen op Linkedin.