flexwerkplek corona

FAQ over een flexwerkplek bij Grytte tijdens het Coronavirus

19 maart 2020

Hoe veilig is flexwerken bij Grytte in de tijd van het het coronavirus

Momenteel werken we met elkaar zoveel mogelijk thuis. Maar voor sommigen is thuis niet de perfecte plek om te werken. Je hebt bijvoorbeeld net een aantal conference calls gepland achter elkaar, of je wilt geconcentreerd aan een stuk werken. Met kinderen thuis is dat niet altijd werkbaar. Grytte is ook in deze tijd een veilige flexwerkplek, waar je geconcentreerd ‘buitenshuis’ kunt ‘thuiswerken’. We zetten hieronder de belangrijkste vragen die wij in de afgelopen dagen ontvingen, op een rij.

Zijn jullie nog open nu het thuiswerk advies geldt?
Ja, onze panden zijn open, in lijn met de adviezen van de Rijksoverheid. Wij hebben onze openingstijden aangepast. Tussen 09.00 en 16.00 is er altijd iemand van ons team aanwezig op de locaties. Heb je een eigen sleutel? Dan kan je natuurlijk naar binnen wanneer het voor jou uit komt.

Is er genoeg ruimte bij jullie om de social distance van 1,5 meter in acht te nemen?
Zeker weten, het pand is groot genoeg en we hebben voldoende kamers voor iedereen om een aantal meter afstand tussen elkaar te hebben. Doordat het thuiswerk advies geldt, zijn onze locaties momenteel niet druk bezocht. Veel vergaderingen zijn afgelast, of vinden online plaats. Daarnaast zijn er afsluitbare vergaderruimtes waardoor je alleen kan zitten. Bij Grytte is het makkelijker om afstand te bewaren tot anderen, dan bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen.
Wel vragen wij onze bezoekers met nadruk om de social distance bij de koffiezetapparaten in de gaten te houden. Ga niet naast elkaar staan en laat eerst iemand passeren voordat je koffie gaat pakken zodat het in de keukens en achter de bar ook veilig blijft.

Worden jullie locaties extra schoongehouden?
Onze schoonmaak leverancier heeft extra materialen ingeslagen, verder is er genoeg zeep en zijn er papieren handdoekjes voor iedereen. Deurklinken en lichtknoppen hebben extra onze aandacht. Verder maakt het team regelmatig de koffiezetapparaten schoon. Maar ook op dit punt vragen wij onze bewoners om eigen verantwoordelijkheid te nemen en regelmatig hun handen te wassen.

Worden jullie gasten op de hoogte gebracht van de maatregelen die gelden.
Uiteraard, op meerdere plekken in het pand hangen onze infographics, waar de instructies op staan. Daarnaast zullen we, indien nodig, mensen hierop aanspreken. Er zullen ook geen grote meetings plaats vinden op onze locaties. Verder vragen we mensen met klachten thuis te blijven.