werkplek, kantoor, bedrijfsruimte Driebergen, kantoor Driebergen, flexplek, flexplek Driebergen, werkplek Driebergen

Een kijkje in de duurzaamheidskeuken van Grytte

Wat betekent duurzaamheid voor ons als organisatie? Met deze vraag begon het gesprek dat ik had met Esther Wouters van Locaties met Meerwaarde(n). Ze vroeg mij of wij een Green Key Label hebben. “Dat hebben we niet, wij voldoen niet aan de eisen die daaraan worden gesteld”. Dat betekent zeker niet dat wij geen duurzaamheidsbeleid hebben.

Ik antwoordde haar toen: ‘Duurzaamheid zit voor ons in elke beslissing die wij nemen. Het gaat niet om grote stappen, maar juist in de kleine beslissingen’. Zo scheiden wij het afval, is ons hele pand voorzien van LED verlichting, gaan we voedselverspilling tegen, kopen we geen vleeswaren in voor de bewonerslunch en kiezen we onze leveranciers bewust. Zij werken met biologische producten, maar voeren bewust kiezen ook door in hun bedrijfsvoering. Zo koopt Sandwich Stories een maaltijd voor een weeshuis in Haïti van elke lunch die je besteld en werken bij Koek & Ei en Lekker mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verder gaat duurzaamheid bij ons ook over kiezen voor lokaal ondernemerschap. Onze cateraars en wijnleveranciers komen allemaal uit de buurt. Daarnaast haalt onze voorraad leverancier ook de meeste producten bij lokale leveranciers. Voor zowel het milieu is dit fijn, maar ook om de lokale economie te blijven steunen en het ondernemerschap te stimuleren.

Een ander aspect waar wij graag mee bezig zijn is de duurzaamheid in ons personeel. Wat zijn hun talenten en hoe kunnen we dat een plek geven in de functies. Zo wordt elke locatie een andere beleving, maar ook halen zij energie uit het werk en kunnen ze blijven ontwikkelen en meegroeien in ons bedrijf.

Geschreven door Samantha van Londen
Dit is artikel is ook verschenen op Linkedin