Grytte Ponthaven

Co-workspace Grytte opent haar deuren in Amsterdam

Op de hoek in de oude scheepsloods, naast FC Hyena in Amsterdam Noord is sinds 1 december 2020 een nieuwe werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers geopend. Het is de derde locatie van de Grytte familie, genaamd Grytte Ponthaven. Het pand, dat uitzicht biedt over het water en de stad Amsterdam, wordt een vaste uitvalsbasis voor een groeiende community van ondernemende vakmensen.

Prettig verstoord
Hoe blijf je als ondernemer innovatief? Dat is een belangrijke vraag waar het co-workbedrijf Grytte zich continu mee bezig houdt. De nieuwe werkplek is daar een voorbeeld van, want enerzijds is het ruimte om gefocust te werken aan wat je als ondernemer belangrijk vindt en anderzijds om soms prettig verstoord te worden door inspiratie van anderen.

Tientallen jaren ervaring
De partners van Grytte beschikken gezamenlijk over tientallen jaren ervaring met  het opzetten en beheren van inspirerende werkruimtes. Samantha van Londen, Paul Keursten, Pepijn Pillen en Pieterjan van Wijngaarden hebben ook in Utrecht (Grytte Maliebaan45) en in Driebergen (Grytte Bloemenheuvel) co-workspaces gecreëerd. Founder Paul Keursten is eveneens oprichter van een Zuid-Afrikaanse co-workonderneming, Workshop17 genaamd. Workshop17 beschikt over meerdere vestigingen in onder andere Johannesburg en Kaapstad. Deze onderneming won recent een prestigieuze prijs als beste coworkspace in Zuid-Afrika.

Samenwerking
Het pand in Amsterdam werd al gebruikt door Barqo, River Cruises, Liance Legal en Boat Bike Tours. Via Jelle Terpstra, partner bij Liance Legal kwam Samantha in contact met Laurens Winkel, eigenaar van Boat Bike Tours. Van Londen en Winkel hebben in de tweede helft van het jaar de samenwerking verder vorm gegeven en het pand zo ingericht dat het open is voor meerdere bedrijven en mensen. Inmiddels wordt er al gebruik gemaakt van Grytte Ponthaven door flexwerkers of mensen die vergaderruimte zoeken.

Buitenshuis thuiswerken
Van Londen: “Wij willen hier graag een community van maken. De inrichting straalt dan ook huiselijke sfeer uit,, naast werksfeer. Het moet een plek worden die voelt als thuis voor de leden van onze community. Wij willen dat men zich eigenaar gaat voelen van dit pand. Thuis ben je immers ook bewoner – en geen klant of gast. Daarom noemen wij onze leden ook ‘bewoners’. Bij ons kom je immers buitenshuis thuiswerken.”

Kansen
Winkel: “De plek is fantastisch, het creatieve, raw industrial van Amsterdam Noord voel je en daar willen we graag meer mensen mee verrijken.” Van Londen geeft aan welke kansen Grytte ziet in Amsterdam: “In onze gehele community zitten veel mensen die gericht zijn op innovatieve en sociale impact. Die ontmoet ik ook graag in Amsterdam. Onze flexruimtes zijn de perfecte werkplek voor professionals die vaak zelfstandig, maar ook in overleg met anderen hun werk willen doen. Schrijven, programmeren, onderzoeken of ontwerpen; het zijn activiteiten waartoe je wordt verleid als je bij ons aanschuift. Ons werkcafé en de flexruimte  – waar elke bewoner terecht kan – zijn plekken voor ontmoeting. Je ontmoet er medebewoners en de gasten van je medebewoners, vaak inspirerende mensen met een bijzonder verhaal.”

Beschikbaarheid
Meer informatie over Grytte Ponthaven is te vinden via de website www.grytte.nl/grytteponthaven. Via deze site kan men zich tevens aanmelden voor de community of een afspraak maken voor een afspraak of een rondleiding.